fbpx

Verhuren

UW EIGENDOM VERHUREN IN 8 STAPPEN

STAP 1: WE MAKEN EEN REALISTISCHE SCHATTING

Wat is de huurwaarde? Het antwoord op deze belangrijke vraag baseren we niet op nattevingerwerk. Als lokale makelaar kennen we de regio en zijn geschiedenis als geen ander. Daarnaast houden we rekening met het totale vastgoedaanbod in uw omgeving. Bovendien verplaatsen we ons in het standpunt van kandidaat-huurder door rekening te houden met pluspunten en eventuele obstakels. Zo krijgen we een realistische huurwaarde. Een correcte huurprijs leidt tot betere huurders.

Wist u dat de berekening van de huurwaarde nóg correcter is als u over de plannen beschikt?

Gratis schatting

STAP 2: WE VERZAMELEN DE ESSENTIËLE INFORMATIE

Nadat u beslist om met ons in zee te gaan, vliegen we er direct in. We meten alle ruimtes tot in detail op en maken een complete beschrijving. Vervolgens maken we een fotoreportage zodat we de woning zo goed mogelijk in beeld kunnen brengen.

Wist u dat kandidaat-huurders op onze website door uw pand kunnen wandelen door middel van een virtuele 360°-tour?

STAP 3: WE VOEREN ALLE VEREISTE ADMINISTRATIEVE TAKEN UIT

Bij verhuur van uw eigendom bent u wettelijk verplicht om een energieprestatiecertificaat te hebben. Dit certificaat blijft 10 jaar geldig en geeft de huurder én verhuurder een inzicht in de staat van de woning op energetisch vlak. Dit EPC geeft een score weer en geeft raadgevingen hoe de woning energievriendelijker te maken.

U hoeft daar niets voor te doen, wij kunnen dit certificaat opmaken. We rekenen u hier enkel de kostprijs voor aan, zodat u er eigenaar van blijft. Bovendien verliest u op deze manier geen kostbare tijd.

Wist u dat Philippe Mous ook energiedeskundige is, waardoor u zeer snel over het vereiste EPC beschikt? Zonder EPC mag u uw eigendom namelijk niet te koop zetten.

STAP 4: WE ZETTEN UW WONING OF APPARTEMENT IN DE SPOTLIGHT

We hebben verschillende kanalen die we gebruiken om kandidaat-huurders te vinden voor uw eigendom. Uiteraard kiezen we voor een aanpak op maat, want ieder eigendom is uniek.

PUBLICITEITSBORD

Indien u dat wenst, plaatsen we bij of aan uw pand een publiciteitsbord. Zo weet uw omgeving dat uw eigendom te huur staat en vinden kandidaat-huurders sneller uw woning. Liever een discretere aanpak? Geen probleem!

INTERNET

Uiteraard maken we ook gebruik van modernere kanalen. Uw eigendom plaatsen we op onze eigen website, voorzien van alle details, foto’s en een virtuele 360°-tour. Daarnaast krijgt uw eigendom een plek op de website van Immoscoop, dé hotspot voor vastgoedprimeurs. Indien uw type woning het toelaat, verspreiden we het nieuws zelfs via Facebook.

Rondleidingen

STAP 5: WE VERZORGEN DE RONDLEIDING VAN A TOT Z

U wordt niet gestoord door talrijke telefoontjes, want alle geïnteresseerde kandidaat-huurders contacteren ons kantoor om een bezichtiging af te spreken. We bereiden elk bezoek goed voor, zodat we alle technische vragen van de bezoeker kunnen beantwoorden. Tijdens een professionele rondleiding verplaatsen we ons in het standpunt van de kandidaat-huurder en helpen we hem de mogelijkheden te zien. Nadien peilen we naar zijn interesse. Zo komt u ook te weten waarom iemand niet geïnteresseerd is en kunnen we eventuele acties ondernemen. De kandidaat-huurder krijgt tenslotte nog een brochure mee waarin alle informatie van uw pand staat beschreven.

Wist u dat u ons ook een sleutel mag bezorgen, zodat u niet aanwezig hoeft te zijn bij elk bezoek?

STAP 6: WE SCREENEN DE KANDIDAAT-HUURDER

Voor u als verhuurder is het belangrijk dat u een goede langetermijn relatie kan opbouwen met uw huurder. Hiervoor hebben wij een gestandaardiseerd document opgesteld in samenspraak met het centrum voor gelijke kansen zodat we hier binnen het wettelijk kader u toch zo veel mogelijk zekerheid over kunnen verschaffen. Zo wordt er navraag gedaan naar de maandelijkse inkomsten van de huurder, gezinssamenstelling en referenties van vorige verhuurders.

Verkoopovereenkomst

STAP 7: WE STELLEN EEN HUUROVEREENKOMST OP

Na het vinden van een geschikte huurder, maken wij de huurovereenkomst op en dit volgens de meest recente regelgeving. Tevens wordt met u overlopen welke zaken er specifiek in de huurovereenkomst nog dienen opgenomen te worden. Elk eigendom is anders, zo ook het huurcontract. Bij de ondertekening van het huurcontract maken we ook de documenten voor de huurwaarborg op en indien gewenst kan de huurder zijn verplichte brandverzekering afsluiten.

Wist u dat uw tevredenheid de kroon is op ons werk?

STAP 8: WE BIEDEN U IMMOSERVICE NA VERHUUR

Zelfs na het tekenen van de huurovereenkomst geniet u nog steeds van onze service. Bij elke verhuring dient door de wetgever ook een plaatsbeschrijving opgemaakt te worden. Wij werken hiervoor samen met enkele gespecialiseerde experten. Na ontvangst van de plaatsbeschrijving zorgen wij voor de registratie van zowel plaatsbeschrijving als huurcontract.

Vooraleer de sleutels af te geven controleren we nog de betaling van de huurwaarborg en het afsluiten van de brandverzekering. We zetten nog even de nutsvoorzieningen over en de huurder kan verhuizen.

En uiteraard bent u bij ons nog steeds van harte welkom voor een koffie of een gezellige babbel!

Heeft u nog een vraag of wenst u meer informatie? Aarzel niet om ons te contacteren.

Ja, contacteer me!   Bel ons op 03/658 03 30