fbpx

Verkopen

Uw woning verkopen in 8 stappen

Stap 1: we maken een realistische schatting

Wat is uw woning effectief waard? Het antwoord op deze belangrijke vraag baseren we niet op nattevingerwerk. Als lokale makelaar kennen we de regio en zijn geschiedenis als geen ander. Daarnaast houden we rekening met het totale vastgoedaanbod in uw omgeving. Bovendien verplaatsen we ons in het standpunt van kandidaat-kopers door rekening te houden met pluspunten en eventuele obstakels. Zo krijgen we een realistische schatting als basis voor uw vraagprijs én heeft u een betrouwbaar beeld over uw financiële positie bij een nieuwe aankoop. Een correcte schatting leidt tot meer bezoeken, waardoor de kans op een hogere prijs door biedingen stijgt en u uw huis sneller verkoopt.

Wist u dat de schatting van uw eigendom nóg correcter is als u over de plannen beschikt?

Gratis schatting

Stap 2: we verzamelen de essentiële informatie

Nadat u beslist om met ons in zee te gaan, vliegen we er direct in. We meten alle ruimtes tot in detail op en maken een complete beschrijving. Vervolgens zet een gespecialiseerde fotograaf uw huis waarheidsgetrouw op beeld, zodat het digitaal tot leven komt.

Wist u dat kandidaat-kopers op onze website door uw pand kunnen wandelen door middel van een virtuele 360°-tour?

Stap 3: we voeren alle vereiste administratieve taken uit

Bij de verkoop van uw eigendom bent u wettelijk verplicht om specifieke attesten en keuringen in orde te brengen, zoals een:

  • watertoets
  • bodemattest
  • kadastrale legger
  • stedenbouwkundige inlichtingsfiche
  • elektriciteitskeuringsattest
  • EPC (energieprestatiecertificaat)
  • keuringsattest van stookolietank

U hoeft daar niets voor te doen, want wij nemen deze administratieve taken u uit handen. We rekenen u enkel de kostprijs van deze documenten aan, zodat u er eigenaar van blijft. Bovendien verliest u op deze manier geen kostbare tijd.

Wist u dat Philippe Mous ook energiedeskundige is, waardoor u zeer snel over het vereiste EPC beschikt? Zonder EPC mag u uw eigendom namelijk niet te koop zetten.

Stap 4: we zetten uw woning in de spotlight

We hebben verschillende kanalen die we gebruiken om kandidaat-kopers te vinden voor uw eigendom. Uiteraard kiezen we voor een aanpak op maat, want ieder huis is uniek.

Publiciteitsbord

Indien u dat wenst, plaatsen we bij uw pand een publiciteitsbord. Zo weet uw omgeving dat uw eigendom te koop staat en vinden kandidaat-kopers sneller uw woning. Liever een discretere aanpak? Geen probleem!

Databank

Onze databank bestaat uit meer dan 1000 potentiële kopers die op zoek zijn naar een nieuwe woning en krijgt wekelijks een update. Indien de wensen van een cliënt overeenstemmen met de eigenschappen van uw huis, stellen wij uw pand telefonisch en schriftelijk aan hem of haar voor.

Advertenties

Afhankelijk van de doelgroep brengen we uw eigendom onder de aandacht via publicaties in de Bode van Schoten, Gazet Van Antwerpen, Hebbes, Brasschaatse Film, De Zondag, Kempenklok of andere magazines.

Internet

Uiteraard maken we ook gebruik van modernere kanalen. Uw eigendom plaatsen we op onze eigen website, voorzien van alle details, foto’s en een virtuele 360°-tour. Daarnaast krijgt uw huis een plek op de website van Immoscoop, dé hotspot voor vastgoedprimeurs. Indien uw type woning het toelaat, verspreiden we het nieuws zelfs via Facebook. Door gebruik te maken van gesponsorde berichten, bepalen we zelf de doelgroepen die onze campagne te zien krijgen. Denk aan een specifieke leeftijdscategorie of mensen die binnen een bepaalde straal van uw eigendom wonen.

Postkaarten

Waar andere immomakelaars stoppen, gaan wij nog een stapje verder. Postkaarten met informatie over uw huis verspreiden we in uw omgeving, met de vraag deze te versturen naar vrienden en kennissen die op zoek zijn naar een pand.

Wist u dat het ook mogelijk is om uw woning in stille verkoop te plaatsen?

Postkaarten
Rondleidingen

Stap 5: we verzorgen de rondleiding van A tot Z

U wordt niet gestoord door talrijke telefoontjes, want alle geïnteresseerde kandidaat-kopers contacteren ons kantoor om een bezichtiging af te spreken. We bereiden elk bezoek goed voor, zodat we alle technische vragen van de bezoeker kunnen beantwoorden. Tijdens een professionele rondleiding verplaatsen we ons in het standpunt van de kandidaat-koper en helpen we hem de mogelijkheden te zien. Nadien peilen we naar zijn interesse. Zo komt u ook te weten waarom iemand niet geïnteresseerd is en kunnen we eventuele acties ondernemen. De kandidaat-koper krijgt tenslotte nog een brochure mee waarin alle informatie van uw pand staat beschreven.

Wist u dat u ons ook een sleutel mag bezorgen, zodat u niet aanwezig hoeft te zijn bij elk bezoek?

Stap 6: we houden u steeds op de hoogte

Op onze website krijgt u achter de schermen een persoonlijke pagina, waarop de stand van zaken staat beschreven en ieder uur wordt aangevuld. U ziet hoe vaak er op uw woning is geklikt, wanneer en hoeveel bezichtigingen zijn ingepland, de commentaren van kandidaat-kopers, etc. Dat we transparant zijn, staat zo vast als een huis!

Wist u dat we iedere binnenkomende en uitgaande telefoon en e-mail ook op uw persoonlijke pagina noteren?

Verkoopovereenkomst

Stap 7: we stellen een verkoopovereenkomst op

Na het vinden van een koper staan we u bij tijdens alle verdere besprekingen. U beslist voor welke prijs en aan welke voorwaarden u uw woning verkoopt. Wij zijn er om u te adviseren bij uw beslissing. Bij een akkoord stellen we een verkoopovereenkomst op, in samenspraak met u en uw notaris.

Wist u dat uw tevredenheid de kroon is op ons werk?

Stap 8: we bieden u immoservice na verkoop

Zelfs na het tekenen van de verkoopovereenkomst geniet u nog steeds van onze service.

We zorgen ervoor dat alle nodige documenten en attesten bij de notaris komen, checken de authentieke akte nog eens grondig en zijn aanwezig bij de ondertekening ervan. Doordat wij de verkoopovereenkomst hebben opgemaakt, weten we exact wat er is afgesproken en kunnen we eventuele vragen beantwoorden en uw belangen verdedigen.

Voor of na het bezoek aan de notaris komen we nog even met u samen om de nodige abonnementsoverzettingen (water, gas, elektriciteit, kabeldistributie, etc.) in orde te brengen.

Op dat moment is uw woning verkocht en alle administratie afgerond. U kan met een gerust hart uw intrek nemen in uw nieuwe woning. En uiteraard bent u bij ons nog steeds van harte welkom voor een koffie of een gezellige babbel!

Heeft u nog een vraag of wenst u meer informatie? Aarzel niet om ons te contacteren.

Ja, contacteer me!  Bel ons op 03/658 03 30